vineri, septembrie 18, 2009

12 şi ceva; poate mai târziu.

Începe pe la 12:36 sau cel puţin atunci începi tu să te pierzi. Pământul îţi fuge grăbit de sub picioarele'ţi tremurânde, inimai face o gaură perfectă în cutia toracică în timp ce camera valsează cu mintea ta iar particulele prăfuite ale creierului tău plictisit de banalul în care se îmbăiază zilnic păşesc atent spre acel punct care te va face să explodezi în bucăţi mici şi roz ce'o vor învălui pe ea într'o vinovăţie molipsitoare. Sau cel putin asta crezi. O vezi pe ea, şi ştii că te vede. Îţi zâmbeşte pervers de la masa din colţul opus apoi se întoarce. O simţi râzând. Vocea ei te îmbrăţişează suav şi îi simţi şoldurile gingaşe legănând aerul cald pe ritmul piesei ale cărei note ieşeau ieri dansând din megafonul vechi de lângă patul vostru.

Vine, plutind graţios, mai aproape şi tu te droghezi, închizând ochii purtat de halucinaţiile colorate, cu parfumul dulce pe care i l'ai dăruit de ziua ei. Te'ntreabă, parcă cântând, ce mai faci, iar tu o vezi deja goală în braţele tale. Îi dai grijuliu şuviţele de păr la o parte şi o săruţi infantil pe frunte. O mângâi pe umerii catifelaţi şi o săruţi atent pe gât. Buzele ţi se despart uşor şi vrei să'i şopteşti cât de mult o iubeşti, cât de dor ţi'a fost de ea şi cât... dar ea pleacă. El o ţine de mână, ea te priveşte zâmbind, şi iese.

Îi simţ mirosul plăcut părăsind triumfător încăperea. Aerul cald de pe ringul de dans stă acum nemişcat, privind'o alături de tine, cum pleacă. Notele vesele din radioul de pe bar îţi şuieră întrebătoare în urechi şi tu, tu eşti palid şi tăcut. Te plimbi plângând pe trotuarul prăfuit iar lacrimile'ţi sincere se'nnoadă triste la capătul străzii. Ei se uită râzând la tine dar eşti prea beat ca să îţi pese. Şimţi cum strada se termină dar continui să mergi... păşeşti apăsat în întunericul din faţa ta.

O auzi cum oftează, aşa cum face mereu când se întoarce pe partea cealaltă. Îi simţi respiraţia calmă gâdilându'ţi pieptul. Îi vezi degetele lungi căutându'te în lumina dimineţii. O strângi puternic în braţe, o săruţi pe umerii goi şi încerci să adormi la loc.

Bună dimineaţa.

26 comentarii:

Shtefi. spunea...

e genial,mult mai specific tie.:*
astept sa vad si 'pe viu'.succes in continuare. ^^

[Darkly.Erotic] spunea...

daca nu ai fi scris cu apostrof in loc de cratima, chiar nu as fi avut nimic negativ de zis. Incepand cu metaforele f bune pana la The Knife - totul e mega oke.
Read you later.

Anonim spunea...

Alerta la tot ce e in jur. Imi place.

Anonim spunea...

Spuneam ca lecturarea textului mi-a dat o senzatie de stare de alerta la tot ceea ce se intampla in jurul tau. Si imi place.

Puncte. spunea...

ma trec fiori. :)
cate detalii, e prea genial :D


take care
>:D<

Puncte. spunea...

si eu iti multumesc ca ai trecut pe la mine :)
din pacate pozicile nu sunt ale mele, dar imi plac foarte mult. le gasesti pe www.deviantart.com
sunt extrem de multe si de toate felurile :)


ai grija de tine.
sa o ai zi frumoasa :*

bubu spunea...

oancea ar fi mandra de tine:))

alii.i spunea...

da bubule, de'ar fi aşa! :))

Molie pe creier spunea...

Neata facem un link exchange?

bee spunea...

am lasat comenturi nici nu mai stiu in ce ordine a posturilor. in toate colturile.
folosesc sintagma aia pt femeia independenta care poate sa treaca dat principiilor ei peste mult probleme cu atitudinea si increderea din dotare.

Şu spunea...

Genial de frumos!

ivory spunea...

Si eu care tocmai ma pregateam sa te intreb ce tolomac de barbat accepta ca iubita pe care-o tine de mana sa-i fie sarutata pe gat de-un fost. M-am dumirit ca fu un vis si-n vis pana si-un tolomac de asta e posibil.

Hm, si acum am vazut invitatia ta politicoasa la dialog, `hai, zbiara putin`?!!!

ivory spunea...

Eu sper ca glumeai, chiar si un musafir find pe un alt blog imi respect partenerul de discutie si prefer sa cred ca atitudinea e reciproca.

ivory spunea...

Da, ai dreptate. Nu uita insa ca internetul e un mediu versatil in care mult mai usor apar neintelegerile in comunicare decat invers. Si cred ca discutia noastra isi are locul aici, de unde initial a pornit, de aceea ti-am reeditat comentariile de pe blogul meu fara nicio legatura cu ce este acolo.

bee spunea...

:">

alii.i spunea...

@ivory
înţeleg. ideea e că, revenind la subiectul iniţial, e o diferenţă destul de mare între ce ai înţeles tu cititnd şi ce am înţeles eu scriind. ambele variante însă mi se par corecte şi, cum ziceam şi în primul comentariu, vreau ca fiecare, din cei care citesc, să înţeleagă ce vrea.
în ceea ce riveşte neînţelegerile care pot apărea pe internet, îţi dau din nou dreptate. pe mine însă nu mă afectează 'haide, zbiară puţin' (mă gândesc că încă aici suntem) este, din punctul meu de vedere, un îndemn adresat cititorilor să comenteze liber, să spună ce gândesc, nu să 'pupe'n anumite locuri', cum fac unii.

bubu spunea...

what the fuck. sa facem schimb de link? parca ati face bani!! ce cacat.

bubu spunea...

ce dracu e cu tipu asta. cica daca scriai cu cratima era mai bine. auzi alii o arzi prin metafore papushe?:))
e totu oke. cum zice baiatu:)
scuze is cam bitchy azi.

alii.i spunea...

bubu, dragule, nu am făcut schimb de link şi din câte ţin eu minte, i'am şi lăsat persoanei respective un comentariu în care îi explicam de ce nu sunt deacord cu aşa ceva.
şi o ard cum îmi vine pe moment, atunci eram pe filmu cu metaforele, că tot mă dai de gol la şcoală!
oh, şi de ce eşti bitchy?! pt că nu te'a lăsat portarul azi să ieşi? te înţeleg, şi ştiu că mă iubeşti:))

Carmen spunea...

da:)) lasa lasa. stiu ca si tu. sau nu:))

alii.i spunea...

nu cred că ştiu la ce te referi, asta în cazul în care vorbeşti cu mine

elena stanescu spunea...

te invit la concursul "CEA MAI FRUMOASA POVESTE DE IARNA!"

detalii in atelierulelenei.blogspot.com

Alla spunea...

foarte dragutz blogul!!
;))

Alla spunea...

"buna"
"te musc...te mananc!!"

strumfita cu esarfa spunea...

ce frumos scrii. si titlul blogului e asa sugestiv. imi place.
o seara frumoasa

strumfita

alii.i spunea...

heii, îţi mulţumesc, mă bucur că îţi place.:*