duminică, august 17, 2008

Doua papusi. Semne de carte.


Aud pasii tai grabiti in spatele meu. Scartaitul usii ma indeamna sa ma intorc. Stiu ca esti tu. Raman nemiscata pe marginea patului cu tigara in mana. Ma prinzi incet de umar si ma saruti pe gat. Imi aplec barbia si iti sarut degetele. iti simt respiratia calda alunecand pe gatul meu.
'Am ajuns'
Imi soptesti. Ma musti incet de ureche si ma intorci spre tine. Te uiti la mine cu niste ochi mari de copil. In coltul gurii inghetate observ un suras jucaus. Imi prinzi mainile firave si ma ajuti sa plutesc. Zburam. Zambind.
Afara ploua. Stropii grei curg pe corpul meu pe jumatate dezbracat. Te opresti brusc. Esti cu picioarele infipte pana la genunchi in capul meu. Ma sprijin de cel mai subtire fir al realitatii. In fata mea esti doar tu. Nebunul care zambeste. Care iubeste. Nebunul. Dementul. Doi dementi si ploaia. Te apropii incet si rupi acel fir zambind. Iar eu cad inconstienta intr'o alta lume. Te simt cum iti intinzi mana pentru a cuprinde mijlocul meu. Cadem impreuna. Imi soptesti tot ce ti'a mai ramas viu in celule, cap, inima, sange, picioare, maini. Soaptele tale se transforma in litere dansatoare. Valseaza in fata ochilor mei. Zambesc. As vrea sa nu ma intrebi nicio data de ce. Pentru ca nu ti'as putea raspunde. As vrea sa nu stii daca azi te vreau. dar tu, sa te dai oricum. Sa te desprinzi din tine. Sa cazi. Iar eu sa te prind. Sa te pastrez. sa te simt. As vrea sa nu fi curios. Sa ma vrei. Doar in felul in care ma poti avea. Sunt atat de mica in comparatie cu ce simt. Suntem atat de mici in comparatie cu golul in care cadem zambind. Cuvinte grele ies balansandu'se din gura mea. Tu vezi doar litere valsad. Poate daca tip vei intelege. Ce nu pot ascunde. Ce e in mine. Poate ca daca tip, vei auzi. Ca te iubesc. Mai bine m'ai prinde de mana si m'ai saruta. Acum. Inainte ca golul sa se umple. Inainte ca intunericul sa se lumineze. Inainte ca noi sa ne trezim. Inainte.
Deschid ochii clipind ca un copil in ploaie. Ma privesti si imi saruti stropii de pe obraji. Iti simt mana calda strecurandu'se pe sub bluza mea uda. Ma tragi mai aproape si ma strangi in brate. Simt. Din nou. E ca atunci. Iti ridici ochii verzi si ma privesti printre genele umede. Te ridici. Ma saruti pe frunte. Ma prinzi de mana. Ma ridici. Buzele tale le apasa incet pe ale mele. Doza mea de fericire. Doza mea de...tine. Tu. Drogul perfect. Imi vine sa rad cand imi amintesc. De dimineata mi'ai fumat visele. Ti'am fumat sufletul. Mi'ai baut gandurile. Ti'am baut placerea. Pentru a afla un singur lucru. De ce ne impiedicam de umbra celuilalt in fiecare dimineata?! Continuam sa fumam si sa bem pentru ca raspunsul nu l'am gasit inca.
Zambind, ne prindem de mana si plecam. Ca doi copii. Ca doua jucarii. Ca doua papusi de plastic. Leganandu'se in ploaie. Perfecte. Vreau liniste. Vreau vocea ta calda gadilandu'mi urechea. Vreau mana ta rece lipindu'se de mine. Vreau sa existi. Pana la moarte. Si atunci, pe marginea patului, sa fim doua papusi. Semne de carte.