joi, iulie 31, 2008

Si totusi... acelas.


Deschid ochii incet si privesc printre genele adormite silueta care imi zambeste in semn de 'buna dimineata'. Acelas zambet copilaresc. Ca al tau. Tu. Acel tu care te'ai strecurat din sufletul meu ca nisipul printre degete. Imi fortez ochii sa se deschida, strambandu'ma simpatic, sperand sa vad chipul tau. Devorator de suflete. Dar am noroc. Ochii mei continua sa priveasca fix ochii siluetei zambitoare. Imi mut privirea spre zambet a carui buze incep sa se miste conturand cuvinte care plutesc usor pana la urechile mele, evaporandu'se inainte ca eu sa le pot auzi.
'Nu ai inghetat?!'
Mainile vocii lui calde ma imbratiseaza alungand frigul intepator al diminetii. Ma prinde de mana si ma trage incet dupa el. Nu ma opun. Mi'e prea somn si capul meu pulseaza in urma dozei de aseara. Nu realizez ce se intampla. Pe unde mergem. Cine e. Buzele mele nu vor sa se dezlipeasca pentru a lasa cuvintele sa iasa.
Mirosul atat de cunoscut ma inconjoara. Ma ridic si realizez ca sunt intr'o camera foarte frumos decorata. De hotel din cate imi pot da seama. El sta la masa si fumeaza. Zambind. Se uita la mine. Zambind.
Vin nedumerita langa tine si imi aprind si eu o tigara. Continui sa imi zambesti. Alt dement care zambeste continuu. Sunt cat se poate de treaza. Umbrele fumurilor de la tigari devin una singura. Danseaza incet pe perete. Iar tu continui sa imi zambesti. Mana ta se apropie incet de a mea. Degetele tale imi mangaie incheietura. Ma prinz brusc si ma tragi dupa tine. Vreau sa te intreb unde. Dar imi zambesti si continui sa alergi cu mine pe holul blocului. Cand ma dezmeticesc observ ca suntem inconjurati de mii de stele. E deja seara?! Te asezi si imi faci semn sa ma asez langa tine pe betonul rece.
'Sper ca nu iti este frica de inaltime'
Sunetul provocat de valurile care se sparg in larg ma linisteste. Ma asez si tu continui sa zambesti. Ma prinzi incet de dupa mijloc de parca ti'ar fi frica sa nu mi'l rupi. Ma uit la tine. Nu mai zambesti. Dar fericirea straluceste in ochii tai. Imi las capul incet pe umarul tau gol. Iti numar bataile inimii in gand si iti simt privirea atintita spre mine. Mana ta aspra imi mangaie pielea fina. Iti simt in continuoare privirea fixa si evit ochii tai verzi. Tu continui sa vorbesti privindu'ma. Vorbim. Zambim. E tarziu. Te ridici incet. Ma saruti apasat pe obraz. Si pleci...
Alt tu. Alta jucarie. Alt zambet. Alti ochi. Alt miros. Alt inceput. Si totusi...acelas.