vineri, septembrie 18, 2009

12 şi ceva; poate mai târziu.

Începe pe la 12:36 sau cel puţin atunci începi tu să te pierzi. Pământul îţi fuge grăbit de sub picioarele'ţi tremurânde, inimai face o gaură perfectă în cutia toracică în timp ce camera valsează cu mintea ta iar particulele prăfuite ale creierului tău plictisit de banalul în care se îmbăiază zilnic păşesc atent spre acel punct care te va face să explodezi în bucăţi mici şi roz ce'o vor învălui pe ea într'o vinovăţie molipsitoare. Sau cel putin asta crezi. O vezi pe ea, şi ştii că te vede. Îţi zâmbeşte pervers de la masa din colţul opus apoi se întoarce. O simţi râzând. Vocea ei te îmbrăţişează suav şi îi simţi şoldurile gingaşe legănând aerul cald pe ritmul piesei ale cărei note ieşeau ieri dansând din megafonul vechi de lângă patul vostru.

Vine, plutind graţios, mai aproape şi tu te droghezi, închizând ochii purtat de halucinaţiile colorate, cu parfumul dulce pe care i l'ai dăruit de ziua ei. Te'ntreabă, parcă cântând, ce mai faci, iar tu o vezi deja goală în braţele tale. Îi dai grijuliu şuviţele de păr la o parte şi o săruţi infantil pe frunte. O mângâi pe umerii catifelaţi şi o săruţi atent pe gât. Buzele ţi se despart uşor şi vrei să'i şopteşti cât de mult o iubeşti, cât de dor ţi'a fost de ea şi cât... dar ea pleacă. El o ţine de mână, ea te priveşte zâmbind, şi iese.

Îi simţ mirosul plăcut părăsind triumfător încăperea. Aerul cald de pe ringul de dans stă acum nemişcat, privind'o alături de tine, cum pleacă. Notele vesele din radioul de pe bar îţi şuieră întrebătoare în urechi şi tu, tu eşti palid şi tăcut. Te plimbi plângând pe trotuarul prăfuit iar lacrimile'ţi sincere se'nnoadă triste la capătul străzii. Ei se uită râzând la tine dar eşti prea beat ca să îţi pese. Şimţi cum strada se termină dar continui să mergi... păşeşti apăsat în întunericul din faţa ta.

O auzi cum oftează, aşa cum face mereu când se întoarce pe partea cealaltă. Îi simţi respiraţia calmă gâdilându'ţi pieptul. Îi vezi degetele lungi căutându'te în lumina dimineţii. O strângi puternic în braţe, o săruţi pe umerii goi şi încerci să adormi la loc.

Bună dimineaţa.