vineri, iulie 25, 2008

Doza de fericire.


Te apleci si ma prinzi in brate iar caldura corpului tau radiaza prin mine ca o explozie imensa. Ma retrag putin, fiindu'mi frica sa nu imi simti bataile inimii care se loveste de piept cu atata putere de parca as fii pe punctul de a face stop cardiac. Ma trag usor inapoi si ma strangi din nou. Imi dai drumul incetisor iar cand ma uit in ochii tai imi dau seama cat de perfect de treaza sunt. Chiar nu cred ca mai visez. Iti vad limpede fata, care zambeste si se balanseaza cuprinsa de o fericire copilareasca. Fluturii din stomacul meu danseaza veseli provocandu'mi o stare de greata care imi urca incet in gat. Oare ploua?! Oare se simt la fel de bine ca mine, atunci cand revedeam acel ultim dans in ploaie?!
Tusea insuportabila a motorului inecat din fata blocului ma smulge din lumea viselor. Ma chinui sa'mi deschid un ochi dar il inchid imediat la loc, dorindu'mi ca tu sa continui sa ma strangi in brate zambind. Dar zgomotul insuportabil al motorului continua sa ma impinga in mijlocul unei dimineti de duminica plictisitoare. Ma bag cu capul sub penra sperand ca zgomotul se va opri. Nu am noroc. Ma ridic si imi arunc picioarele peste marginea patului. Nu vreau sa ma trezesc. Capul meu se invarte ca dupa multe pahare de vin ieftin. E atat de cald sub patura. De ce trebuie sa ma ridic?! Camera asta de hotel ma deprima. Ma duc la baie si ma spal de 3 ori pe dinti in speranta ca voi scapa de greata care imi apasa amigdalele. Ma trantesc din nou in pat si imi aprind o tigara. Are un gust scarbos. Greata devine din ce in ce mai mai puternica. Imi simt gura de parca as fi mestecat o molie. Mai trag un fum si sper sa dispara gustul. Din pacate devine din ce in ce mai scarbos. Poate ca fluturii ies din stomac. Poate ca s'au saturat sa danseze. Beau un pahar de suc. 'Duceti'va inapoi. Continuati sa dansati'.
Ma plimb plictisita pe plaja. E frig. Bate vantul. Iubesc vantul. Ma ajuta sa imi iau zborul. Ma ajuta sa fug. Ma impinge de la spate si ma lasa sa plec. Imi da drumul. Nu ma tine nicio data. Valurine argintii se opresc la picioarele mele mangain'du'mi talpile si gadilan'du'mi usor gleznele. Incerc sa nu ma gandesc la tine. Incerc sa nu ma intreb de ce te'am visat. Incerc sa fiu doar eu. Tigara. Valurile. Si vantul. Dar tu, te strecori incetisor printre gandurile mele. Mainile tale fine se lipesc de mijlocul meu firav. Respiratia ta isi face simtita prezenta pe coloana mea. Soaptele tale imi mangaie urechile. Ma intorc. Tu nu esti aici. Suspin nedumerita si merg mai departe. Am plecat de langa tine. Mi'am luat acea vacanta de care tot vorbeam. Si nu ma simt mai bine. Sau poate. E doar prima zi. Poate ca nu imi pot da seama de acum. Poate ca e prea repede. Poate ca totusi...vei veni si tu. Poate ca vom dansa din nou. Poate ca... atunci voi fi in stare sa iti raspund. Poate.
A inceput sa ploua. Stropii grei de ploaie imi lovesc pielea fina. Mi se face frig. Dau drumul pantofilor din mana si...dansez. Ma invart ca un copil. Valsez cu vantul. Inchid ochii. Valsez cu marea. Valsez cu plaoia. Am nevoie de doza mea de fericire. Am nevoie de doza mea de...tine. Sunt doar o dependenta fara vointa. Nu vreau sa ma dau batuta. Nu acum. Nu acum dupa ce am dansat impreuna. Nu acum dupa atat timp. Nu acum. Nu inca. Nu vreau sa ma trezesc. Vreau sa valsez cu ochii inchisi. Vreau sa valsez la nesfarsit. Narile mele se largesc pentru a prinde mirosul tau. Mainile mele se intind pentru a le intalni pe ale tale. Urechile mele se desfunda pentru a'ti auzi soaptele. Inima mea se opreste pentru a o lasa pe a ta sa bata pentru amandoi. Ochii mei se deschid pentru...a te vedea pe tine....

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cum potzi sa scri atat de profund?De unde-tzi vin ideile?Imi place foarte mult.Bravo.Genial.

Anonim spunea...

Frumos